16 февруари 2015 г.

Подари си 90 дни постоянство

Преди няколко дни попаднах на тази статийка в "Хъфингнън Поуст" със съвети как да превърнем физическата ативност в навик. Много смислени съвети, но един от тях ме грабна повече от останалите.

"Когато започвате фитнес програма, подарете си 90 дни постоянство."

Четох някъде, че формирането на нов навик отнема между два и три месеца. За мен ходенето в нова зала и промяната в начина на трениране са си нов навик, който изисква промяна на умствена настройка и нагласи. Затова би било много подходящо да си поставя една такава измерима цел, която да ми помага да не се разсейвам.

Обещавам си 90 дни, в които да посещавам редовно новата си зала. 

За да няма офлянкване, посещенията се считат за редовни, ако имам поне едно на седмица. Знам, че не е много, но за момента толкова стига. В следващата 90 дневна серия ще се фокусирам върху честотата на посещенията.
За допълнителен стимул, ще си определя и награда. При успешно завършване на 90-те дни, ще си купя спортно горнище или спортен сутиен, за да ми бъде по-спокойно като се кикеря по уредите независимо от ъгъла. Не че сутиените ми не държат - напротив, доста са удобни. Обаче имат навика да се подават от деколтетата, а аз не винаги държа да си показвам бельото в залата.

Остана само да добавя линка към мерителната линийка. Особено приятна част, защото вече съм минала половината. Първото ми посещение в залата беше на 28 декември и броя оттогава насам, но ще се отбелязвам само в дни, когото съм ходила да тренирам. Надявам се да не се налага да рестартирам броенето, защото вече обмислям каква скала ще ми трябва за следващата деветдесетка. Напред към залата!

LilySlim Fitness goals tickers

ПС 5.3.2015 г. - Когато публикувах тази статия, бях стигнала до 50-тия ден. Линийката вече сочи други резултати, защото се обновява всеки път, когато отбележа тренировка. Тя показва реалния ми напредък към момента, в който четете това.

Вижте и какво стана в крайна сметка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар