2 ноември 2012 г.

Офис закуска без угризения


Колкото и да ми се иска винаги сама да си приготвям храната, за да знам какво има вътре, а и да ми излиза по-евтино, тази перспектива е твърде нереалистична. Винаги има моменти когато не ми се готви или забравям да си взема старателно приготвените закуски. Затова лично за мен е добра идея да си имам готови варианти за спасяване на положението с възможно най-малко жертви, които да идват от магазина.

По този случай съм много доволна, че открих в супермаркет "Пикадили" бисквитките от снимката - от собствената марка на веригата Delhaize. На етикета им пише "Многозърнести бисквити с плодове". Дори има два вида - със стафиди и касис и с ябълки и стафиди. Вкусни са и ми вървят чудесно с чая и млякото. Стават за закъсняла сутрешна закуска пред компютъра (за каквото ги ползвах днес) или за утоляване на следобедния глад. И за моя радост кутията не е пълна с насипни бисквитки, а цялото съдържание от 225 г е раделено на шест пакетчета, а хранителната стойност за порция е изчислена за пакетче, а не за половин такова например, което пък доста улеснява и точните и приблизителни калорийни сметки. 

Една порция от две бисквити съдържа поносимите 148 ккал и съвсем приличните за такъв продукт 1,7 г влакнини, а при общо 2,8 г мазнини и 1,5 г наситени мазнини мисля да не се взирам в наличието на палмово и кокосово масло в рецептата. Добавената захар също не е твърде много - в списъка с продуктите стои след плодовия пълнеж, а и на вкус не е натрапчива.

Накратко казано - пак ще си ги купя! Ако ви влекат, опитайте и вие. Препоръчвам ги.
Няма коментари:

Публикуване на коментар