17 септември 2012 г.

Есенно почистване

Неделя е. Първият уикенд и вторият ден на септември. Колкото и да не ми се иска, есента вече измества лятото. Аз съм на работа от седмица, а непоносимата в градски условия жега на август вече отпуска нажежената си хватка. Обзело ме е усещане за спокойствие и безвремие. Най-сетне след бурните страсти на лятото животът ми се връща в русло.
Е, не в старото си русло и слава богу. Това лято ми донесе много промени. Цялата поредица от събития започна в края на март, когато си намерих нова работа. За пръв път от години имам твърда заплата, оставям си работата в офиса в края на работното време, мързелувам през уикенда и на национални празници и имам отпуска. Именно тази отпуска обаче ми донесе най-важната промяна - за няколко седмици от самотно необвързана се оказах сложно, но вълнуващо и стабилно обвързана.

И може би именно благодарение на промените и на настоящото относително затишие, започнах да се замислям. А защо да не опитам още една промяна? Отдавна се опитвам да променя начина си на хранене, да се преборя с пристъпите на глад, породени от страх или гняв, и да започна да спортувам. Дали пък не е сега моментът? Нищо ме ми пречи да проверя.
Затова в духа на мързеливото и спокойно начало на есента и на многото нови начала в живота си най-сетне се реших - започвам, от нулата. Приемам тялото си такова каквото е в момента, забравям какво е било и какво е могло да бъде. Давам му втори шанс да ми покаже на какво е способно, ако му се създадат условия и никой не го пришпорва с конкретни желания и очаквания.

Тази есен ще го давам бавно, но се надявам, че този път това ще ме отведе по-далеч.

ПП Довършвам тази публикация в сряда вечер, но не в обикновена сряда, защото ако това е Малкия петък, днес Малкия и Големия петък съвпадат. А утре, другиден и по-другиден са съботи. Тоест тази седмица ме чакат четири почивни дни. Първата една трета на месеца определено удря на мързел. Но все пак е подходящ момент за планиране. И в лежерния дух на началото на есента кроежите ми не са прекалено амбициозни. Основната ми задача е този месец да си съставя план за действие през задаващото се по-студено време, който да отговаря на не особено лесния ми за координация график напоследък - работа, пътуване между две къщи, два града и две кухни и нов приятел, с чиито хранителни навици и предпочитания също се съобразявам. Така че очаквайте до края на месеца включване с правилата, които съм успяла да скалъпя и очаквам да мога да спазвам.

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар